2021-2027-es időszakban   4265 milliárd forint áll rendelkezésre a mezőgazdasági pályázóknak.

Hírek a NAK honlapjáról:

A Magyar Kormány 2021. januári döntése értelmében a 2021-2027-es időszakban példátlan mértékű támogatás, 4265 milliárd forint áll rendelkezésre a vidéki területek fejlesztésére, a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar versenyképességének növelésére, valamint a gazdák tisztességes jövedelmének biztosítására.

A korábbi 17,5 százalékról 80 százalékra megnövelt nemzeti társfinanszírozásnak köszönhetően csak a 2021. és 2022. évben több vidékfejlesztési forráshoz lehet hozzáférni, mint eddig a 2014-20-as periódusban összesen. A két programozási időszak közötti átmeneti év lehetőséget biztosít arra, hogy a jelenlegi jogszabályi háttérrel a következő hét éves költségvetési ciklus terhére fejlesztési támogatásokat vegyenek igénybe a gazdálkodók. Ahhoz, hogy ezen támogatások igénylését megkönnyítsük, a tavaszi online fórumok sikerét követően útjára indítottunk egy videósorozatot. A rendszeresen új résszel jelentkező sorozatban, Német Bálint, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara pályázati szakértője mutatja be pontról-pontra a felhívásokban foglalt legfontosabb pályázati követelményeket, ismerteti az alátámasztó dokumentumokat és a projekt életútját, felhívva a figyelmet az esetleges hibázási lehetőségekre.

A videósorozat megtekintését követően az érdeklődők szakértőnk segítségével választ kaphatnak többek között az állattartó telepek-, a mezőgazdasági-, kertészeti- valamint élelmiszeripari üzemek támogatásával kapcsolatban felmerülő kérdéseikre.  Tartsanak szakértőnkkel, tudjanak meg többet a sikeres pályázásról, a Vidékfejlesztési Program (VP) támogatások nyújtotta lehetőségekről!

A videók ITT tekinthetők meg.