Az Ömki csapata igen aktív a bioéletben. Most is egyújabb meghívót küldtek ki az érdeklődök felé, melyben a EU ökológiai tervét boncolgatja a Közép-Kelet Európai és Balti országok viszonylatában. Aktiváljuk mi is magunkat, tessék jelentkezni a június 15-i rendezvényre!

Kedves kolléga!

Az Európai Bizottság 2021 márciusában tette közzé az ökológiai termelés fejlesztésére vonatkozó megújított cselekvési tervet, amelynek célja az ökológiai termékek termelésének és fogyasztásának fellendítése, valamint az EU-ban az ökológiai kezelés alatt álló mezőgazdasági földterületek 25% -ának elérése 2030-ig.

Az európai szerves cselekvési terv közép-kelet-európai és balti régióban történő népszerűsítése érdekében a BIOEAST Agroökológiai és Fenntartható Hozam Tematikus Munkacsoport június 15-én online konferenciát szervez az „Organikus cselekvési tervek kidolgozásának támogatása a BIOEAST országokban” címmel, 2021 a 11 BIOEAST országban (Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Szlovénia, Horvátország, Észtország, Litvánia, Lettország, Bulgária, Románia).

A konferencia célja az elősegíti az országok aktív részvételét nemzeti ökológiai ágazatuk fő kihívásainak, lehetőségeinek és érdeklődési területeinek felmérésében, és ezért támogatja a nemzeti szintű organikus cselekvési terv kidolgozását a 11 országban .

Az Európai Bizottság is támogatja a konferencia célját. Diego Canga Fano, a Mezőgazdasági Főigazgatóság szerves cselekvési terv végrehajtásáért felelős főtanácsadója tartja a beszédet.

Örömmel meghívjuk Önt erre az online konferenciára . Kérjük, látogasson el az esemény oldalára , ha többet szeretne megtudni a napirendről és az előadókról , valamint hozzáférést szeretne kapni az esemény témájához kapcsolódó dokumentumokhoz. Ezúton is kérjük Önt, hogy terjessze a konferencia hírét azáltal, hogy megosztja azt nemzeti ökoszektorának érdekeltjeivel.

A konferencia időpontja: 2021. június 15-én, 13:15 és 17:30 között

Regisztráljon még ma: OAP konferencia regisztráció

A regisztráció határideje 2021. június 11..

Várjuk az online találkozást!

Üdvözlettel,

A konferenciaszervező csapat nevében

Varga Korinna

Projektvezető kutató | Kutatási projekt vezető

ÖMKi | Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet

Magyar Szerves Mezőgazdasági Kutatóintézet

1033 Budapest, Miklós tér 1., Magyarország

Telefon: +36 (1) 244-8358

Mobil: +36 30 171 8291

www.biokutatas.hu