A Pillangó Fejlesztések Egyesület segíti a nehéz sorban élőket, mégpedig nem halat ad, hanem megtanítja halászni, azt aki szeretne!

Flow_logo_OK_word_hun.eps

Szakmai mentort keres a Pillangó Fejlesztések Egyesület

A budapesti székhelyű Pillangó Fejlesztések Egyesület 2012 óta vegyszermentes kertekhez kapcsolódó közösség és településfejlesztő programokat valósít meg hátrányos helyzetű kistelepüléseken.

Korábban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében dolgoztunk, 2018 óta Nagydoboson.. 

Az egyesületünk weboldalának címe: www.bffd.hu, a Facebook oldalunk elérhetősége pedig Pillangó Fejlesztések .

A Gödöllői Egyetem ökológiai tanszékével közösen kidolgozott oktatási tematikánk van, ami alapján elméletben és gyakorlatban haladnak a kertészek a közös kert kialakításában.

Olyan helyi vagy környéken lakó, vegyszermentes gazdálkodásban – leginkább bio-konyhakerti zöldségek termesztésében jártas segítőnket keressük, aki a szakmai felügyeletben segíti a munkánkat. Aki minimum heti alkalommal elmegy Nagydobosra, és a vegyszermentes kertészkedés elméletébe, és leginkább az elméletre épülő gyakorlatba beavatja a program résztvevőit, akik nagy része roma ember.

A munka elvégzésének nem feltétele a felsőfokú szakmai végzettség, de fontos kitétel, hogy ismerje a vegyszermentes gazdálkodás módszerét és szívesen foglalkozik emberekkel, adja át tudását a témával kapcsolatban. Nem jelent gondot neki a romákkal való közös munka. Örömmel vesszük, ha a szezonban több alkalommal szervezett közösségfejlesztő eseményen is részt tud venni.  

2019-ben  Nagydoboson 2 kert – korábbi képek itt találhatók  – működött 1600 és 1800 nm területen, a csapatnak van némi alaptudása a termeléssel kapcsolatban, ambiciózus, dolgozni szerető, többségében roma emberek, akik nagyon szívesen folytatják idén is a munkát. 

Szakmai önéletrajzot és a munka iránti motivációt tartalmazó bemutatkozó levelet az ekler.eva@bffd.hu vagy eva.ekler@gmail.com e-mail címre várjuk.