Miért eszünk szart?

…. Szóval elmegyünk a piacra, és még annak is tudatába vagyunk, hogy megkeressük az őstermelőket, és még ott sem biztos, hogy magyar földben termett zöldséget fogunk venni, mert ….

…. Elmondom akkor, hogy hogy néznek ki ezek a zöldségtermesztő telepek. Fóliasátrak és üvegházak, ameddig a szem ellát. Most már a világűrből is lehet látni az összefüggő fehér sátrakat. A gyér talaj és az intenzív termelés miatt telenyomják műtrágyával a termesztőközeget. Nem a talajt….

… Nem sokkal jobb a helyzet az állattartás oldalán sem. Még azt sem várjuk ki, hogy normál tempóban megnőjenek az állataink. A brojler csirke 39 nap alatt, a hússertés 3 hónap alatt lesz vágásérett. A húsa persze nagy részben ….

Ezt már csak, mint szerkesztő jegyzem meg halkan: Tudom mindenki tudja, és azt is tudom ennek ellenére mégis mindenki fogyasztja…Te is én is, Mindenki!!!! És itt még csak nem is a bioról van szó, hanem a hagyományos gazdálkodásról, bár jó 100 évvel ezelőtt azt bionak lehetett volna nevezni.

Megéri?! Ne csak gondolkozzunk, cselekedjünk!!