Donka György 1949. szeptember 26-án született a Szabolcs megyei Biri községben. Mindig is a föld szeretete motiválta, hisz kertészeti szakiskolába járt és Agráregyetemen kertészmérnökként végzett.

Az akkori munkalehetőség a termelőszövetkezet volt, így lehetett Tsz elnök is fiatalon Nagykállóban. A termelőszövetkezet felbomlása után önállósította magát próbálkozott a kereskedelemmel is, de neki a termelés volt mindig is az erőssége. Hamar megértette  a vegyszerezés káros voltát, amit az is mutat, hogy a legelsők között csatlakozott a biovilághoz. Sokakat csatlakoztatott, belenevelt a bioszemléletbe. és igen sok rendezvényen itthon és külföldön szépen szerepelt almakészítményeivel.Igyekezett mindenkivel jó kapcsolatot ápolni, ebben a jó kedélye is közrejátszott. A Biokontroll taglistájában nyilvánvalóan látszik, hogy még csak kétjegyű volt a sorszáma, hisz Barátunk 1993-tól volt biotermelő, a TSZ világvégétől. 12 hektáron almaültetvényt hozott létre, részben rezisztens fajtákból. A környezettudatos gazdálkodást kiemelten fontosnak tartotta, a biotermesztés zászlóvivője volt életében.

A Kelet-Magyarországi Biokultúra Egyesületet környezetvédelem, ökogazdálkodás, bioélelmiszerfogyasztás iránt elkötelezett személyek hozták létre, melynek kiemelkedő alakja volt Gyuri. Segítségével, iránymutatásával közösen munkálkodtunk azon, hogy összefogjuk a különböző területeken dolgozó biogazdákat, valamint a feldolgozással foglalkozó szakembereket. Munkájával, példamutató szorgalmával az ember és a természeti környezet közötti harmonikus kapcsolatot szolgálta fáradhatatlanul..

A Kelet-Magyarországi Biokultúra Egyesület alapításánál Bodnár Gyurival, Abonyi Ferivel, Zelenyánszky Bandival- mint szabolcsiakkal együtt bábáskodtak, támogatták annak létrejöttét.

 A  ma reggeli csendes nyugalomba való átalvásával ismét kevesebben lettünk biosok.

Nyugodj békében, Donka Gyuri!